I

Lezing

Ik kom graag een lezing op maat geven over het kijken naar kunst. Dit kan bij verschillende soorten bijeenkomsten en  voor verschillende groepsgroottes. De lezing kan gaan over hoe wij in het algemeen kijken en hoe dat ons kijken naar kunst beïnvloed en hoe wij dit kijken kunnen verbeteren.

Ook is het mogelijk een lezing te geven over een een speciale vorm van kunst waaraan u graag meer aandacht zou willen besteden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kunst die bij u in het bedrijf hangt of aan de creatieve uitingen van clienten in een zorginstelling, van uw personeel of van leerlingen in het onderwijs. Ook kan er gekozen worden voor een speciaal thema in de kunst dat aansluit een thema waar u meer aandacht aan zou willen geven. Door aandacht te schenken aan de wijze waarop wij kijken, zullen we meer aandacht krijgen voor onszelf en onze omgeving.


Workshops

Beter kijken begint bij het stellen van een andere vraag.


Er zijn drie soorten workshops mogelijk:

Let’s talk about your art. In kleine groepen bepreken we eigen, meegenomen werk. (liefst echt werk en geen foto’s) Aan de hand van vragen worden de  verschillende lagen in je werk blootgelegd. Je leert beter op je eigen werk te reflecteren.  Evalueren van je eigen werk helpt je om te begrijpen hoe je werk tot stand is gekomen, het leert je te verwoorden wat je als kunstenaar vaak wel intuïtief aanvoelt. Verwoorden kan je helpen om nieuwe stappen te zetten in de ontwikkeling van je werk. Belangrijk is dat het er in deze gesprekken niet  om gaat over je werk te beoordelen, het gaat dus niet om goed of slecht. Het is de bedoeling dat je met een energiek gevoel naar huis gaat, zodat je op basis van meer kennis over je eigen motivaties, enthousiast verder kunt gaan.

Workshops voor kunstkijkers. Door het stellen van verrassende vragen kun je leren om met een andere blik naar kunst te kijken. Doordat deze workshop in kleine groepen gegeven wordt ontstaat er een gesprek met elkaar en een soort dialoog met het kunstwerk. Wat kan het werk jou vertellen en wat zegt het werk over jou? Deze workshop is ook erg geschikt voor organisaties. Door over kunst te praten leer je tegelijkertijd anders en beter kijken én je leert je collega’s op een andere manier kennen. Goed kijken stimuleert de creativiteit op de werkvloer.

Workshops tekenen en kijken. In mijn atelier of op locatie geef ik verschillende soorten tekenworkshops. Volgens mij gaat tekenen gaat over kijken, denken, voelen én hieraan uitdrukkingen geven op papier. Het is een combinatie van plezier hebben in maken, creëeren en bewustwording tegelijk. Zie voor deze workshops ook deze pagina

De workshops kijken en tekenen kunnen ook heel goed gecombineerd worden!
Individueel kunstenaarsgeprek.

Woorden geven aan je beelden brengt je verder.


De workshop ‘Let’s talk about your art’ (zie hierboven) kan ook op individuele basis gegeven worden. Ik kan bij je op bezoek komen in jou atelier of je kunt zelf werk uitzoeken en meenemen naar mijn atelier. Ik probeer door het stellen van vragen, samen met jou, door te dringen in de essentie van jouw werk als kunstenaar. Aan de hand hiervan kun je bijvoorbeeld ook leren een artist-statement of een korte pitch over jezelf te schrijven. Vind je dit alsnog te lastig, (en daarin ben je zeker de enige niet) dan zou ik dat ook voor je kunnen doen.


Kosten

Neem voor alle mogelijkheden en prijzen even contact met op. Groepsgrootte,  materialen, onkosten en voorbereidingstijd zijn bepalend voor de prijs per persoon.

Ik vind dat bredere schouders wat meer lasten kunnen dragen en smallere iets minder, dus is er maar een klein budget, schroom dan vooral niet om even te bellen, er is vast wat moois mogelijk.