Agenda

Mogelijkheden

Beeldbinder film


Beeldbinder

Beeldbinder initieert, faciliteert en stimuleert het kunstgesprek. Kunstkijker en kunst worden door middel van een vraaggestuurd gesprek aan elkaar verbonden. De kunstbeleving verdiept zich en wordt nog plezieriger.


Mensen kijken graag naar kunst. Maar in de huidige wereld worden we soms overspoeld door beelden. Een museum of een tentoonstelling kan ons overdonderen. We krijgen de neiging al scannend rond te lopen. Wat raakt me en wat niet? Check, en dan weer verder naar de volgende zaal, er valt nog zoveel te bekijken. De beeldbinder wil graag helpen van kijken, zíen te maken. Ik denk dat er meer te halen valt uit een enkel beeld als wij ons daar echt mee verbinden. Een goed gesprek, kijkoefeningen, rust, maar ook bijvoorbeeld tekenen kan ons helpen meer te zien. Van het beeld, van het verhaal van de kunstenaar maar vooral ook van onszelf en van de wereld om ons heen.


Kunstenaars zijn ontzettend goed in het maken van kunst maar soms vinden zij het moeilijk met de buitenwereld te communiceren over hun werk. Hoe schrijf je op waar voor jou de essentie ligt. Hoe leg je contact met een geïnteresseerde kunstliefhebber als je niet goed weet hoe je over je werk kunt praten. Beeldbinder Danielle Spoelman kan met jou het gesprek aangaan, je bevragen en je helpen bij het verwoorden van jouw beeldtaal. Ik vind het heerlijk om te steggelen met woorden en net zolang te zoeken en schaven tot je precies de goede gevonden hebt.


Beeldbinder ziet lange tafels voor zich, geanimeerde gesprekken, en bankjes om samen eens rustig de tijd te nemen om echt te kijken. Geluid, gelach, gedachtenwolken en tranen van ontroering. Ik denk dat de makers en de kijkers elkaar wat te bieden hebben dat uitstijgt boven het beeld alleen. Binder is de lijm die mens en beeld samenbrengt. Ik geloof dat kunst een plek heeft tussen mensen als een blikvanger, ontroerder, wakkerschudder, verhalenverteller, spiegel én als een gesprekspartner.


Voor wie is Beeldbinder?

Voor kunstenaars die graag willen leren praten en schrijven over hun werk.

Voor kunstenaars die opzoek zijn naar mogelijkheden om hun werk als beeld én met woorden de wereld in te sturen.

Voor kunstliefhebbers die soms het gevoel hebben wel naar heel veel kunst te kijken maar graag wat meer zouden zíen.

Maar ook voor organisaties die geloven dat kunst een toegevoegde waarde kan hebben voor hun mensen en het werkproces. Die geloven dat er kracht ligt in het beeld maar ook in het gesprek en het onderzoek dat dit beeld kan oproepen.


Ben je nieuwsgierig geworden wat Beeldbinder voor jou of jullie kan betekenen?

Hier vind je alle mogelijkheden.

Wil je iets organiseren of heb je nog vragen? Bel of mail me even. Ik kom ook graag langs voor een verkennend gesprek.