Agenda Beeldbinder


- Donderdag 7 juni om 15.00 kinderworkshop en om 19.00 volwassenworkshop en Lezing ter gelegenheid van de WAK in het Losser’s Hoes, Losser.

- Zondag 25 maart 11-13.00 uur: Workshop Beeldbinder, anders kijken naar tekenwerk

- Zaterdag 17 februari 13.00 t/m 15.30 uur: Workshop Beeldbinder, anders kijken naar tekenwerk,  zie hieronder voor meer informatie

- 10 februari en 1 maart: Kinderbeeldbinder: Van Koekeloere naar Kunstenaar, worskhop voor kinderen bij de expositie ‘Kom je spelen’ in Concordia, Langestraat 56 Enschede.

- 24 maart: 2 Workshops Beeldbinder /Tekenen  (volwassenen en kinderen) in galerie Marlies Verda bij de afsluiting van mijn expostie (Den Bommel)

  1. -25 maart 2 korte proef-beeldbinder worskhops tijdens de culturele Zondag ‘Stilte”. om 14.00 en om 15.50, Intercity Hotel Enschede

  2. -14 april workshop Beeldbinder tijdens de Slow Art Day bij Concordia (tickets via concordia.nl)


De eerste 'Workshop Beeldbinder, leren kijken naar tekenwerk' was een groot succes. Zaterdag 17 februari geef ik de tweede. Wil je meedoen je dan snel aan (via beeldbinder@icloud.com), vol is vol:

Een workshop kunstkijken bij de expositie de Aard der Dingen in het Rijksmuseum Twenthe

In het RMT is vol dit moment nog de groepsexpositie van 9 hedendaagse tekenaars te zien. Prachtig tekenwerk met een link naar de natuur. Tekeningen zijn vaak wat ingetogener dan andere kunstvormen en het is fijn om daar met meer rust en aandacht naar te kijken. Er valt meer te zien en te ontdekken dan we op het eerste oog zien.

De Beeldbinder workshop leert je met een ander soort intensiteit naar kunst te kijken. We gaan in een kleine groep het werk bekijken en bespreken aan de hand van verassende en verdiepende vragen. Hierbij gaan we niet uit van achtergronden of bijschriften maar we gaan zelf op zoek naar het verhaal in het werk en we verbinden dat aan de verhalen die in onszelf zitten. Wat zie je en wat voel je als je deze tekeningen ziet? Je kunt later alsnog de informatie over de kunstenaars opzoeken maar we gaan eerst ‘blanco’ kijken. Door anders te leren kijken kun je meer zien en meer genieten van kunst. De volgende keer dat je een museum of expositie bezoekt zul je met andere ogen naar kunst kijken.

De workshop duurt 2 uur,nen de beelden en verhalen die we gezien hebben nog beter vast houden. Materiaal hiervoor neem ik mee.

Je kunt vooraf of aansluitend aan de workshop ook de andere exposities in het museum bekijken.

De workshop kost  25€ (incl BTW)

Exclusief entree van het museum. Een kaartje kost 11€, studenten en CJP 7€, museumjaarkaart gratis.

Datum zaterdag 17 februari van 13.00 tot 15.30

Aanmelden voor de workshop kan via beeldbinder@icloud.com . De workshop wordt gegeven door beeldend kunstenaar/tekenaar Danielle Spoelman, meer info vind je via www.beeldbinder.nl